Aslında yaptığımız işlem çok basit sütün ve şekerin kaynayarak yoğunlaşmasını ve karamelize olmasını sağlıyoruz. Peki o zaman bu karışımın içinde karbonatın ne işi var diyecek olursanız, kısaca karamelizasyon işlemini hızlandırıyor diyebiliriz. Diğer türlü istediğimiz rengi alması saatler sürecekken karbonat takviyesinden sonra hızla renk değişimi başlıyor.
Devamı için: http://mutfaksirlari.com/sut-receli-dulce-de-leche.html#ixzz39WYxo4vt
http://mutfaksirlari.com/sut-receli-dulce-de-leche.html
http://mutfaksirlari.com/sut-receli-dulce-de-leche.html
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar
İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar : Arkadaşım yazmış, daha çok kişiye ulaşması için buradan bağlantı veriyorum, y...
-
Hey Dostlar, Ben küçük bir kaçamak yapıp hemencecik geleceğim :) . Bu hafta sonu oğlumun yavru kuşun yanına uçuyorum. Akşam saatlerinde kı...
-
İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar : Arkadaşım yazmış, daha çok kişiye ulaşması için buradan bağlantı veriyorum, y...
-
Muhterem'le Afiyetle: HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÜZME BAKLAVA
Ben de iki yıldır düzenli olarak yapıyorum. Kahve kreması olarak da nefis oluyor.
YanıtlaSil