23 Kasım 2014 Pazar

Günlerden Pazartesiiiii :)

Evet bugün günlerden pazartesi ve Ben bugün yeni bir diyete başlıyorum. Acil olarak aldığım fazla kilolardan kurtulmam gerekiyor. Artık tartıya çıkmaktan korkar oldum, gördüğüm kiloya inanamıyorum. Ve tabii fazla kilolar sayesinde sağlığımda bozulmaya başladı. Hafta sonu birazcık yapılan temizlik sonrasında bel ağrısı olarak geri dönmeye başladı. Zaten troidlerimde iyi çalışmıyor, sigaradan sonra alınan kilolar derken. Tabii birde sigaradan önce nasılsa veririm diye alınan kilolar derken durum çok vahim bir hal aldı. Hala nasıl bu hale geldim anlamadım. Acilen kilo vermem gerekiyor. Bunun içinde bugün bir detoks diyetine başladım. Kilomu telaffuz etmeye korkuyorum ; 87,2 kg hala inanamıyorum. Bundan 4 yıl önce gene sigarayı ilk bıraktığımda 70 kg daydım, sigara sonrası 80-82 leri görünce farklı zamanlarda diyet ve spora başlamıştım. İlk başlarda 75 leri koruyabilmeyi başarmıştım. Sonrasında 80 lere yaklaştım. Görünen şu anda da 4 ayda 8-10 kg almışım. İlk 2 ay dikkatliydim , a ne güzel kilomu koruyorum derken sanırım kendimi fazlaca saldım. Diyetin yanında mutlaka 45dk yürüyüş ve 2-2,5 lt su içmem gerekiyormuş. Su kısmı kolayda, yürüyüş kısmı biraz zorlayacak gibi, işim masa başı olduğu için gün boyunca hareket etme şansım fazla olmuyor. Akşamları da 7 den sonra evde oluyorum, akşam olduğu içinde oldukça tembel oluyorum. Diyet tamamda umarım yürüyüşleri gerçekleştirebilirim.

2 yorum:

  1. Yaaa bende sigarayı bıraktım 15 gün oldu..Korkuyorummmmm.

    YanıtlaSil
  2. Sertaç Hanım sigarayı bırakmanıza çok sevindim. Sigarayı bırakınca maalesef bir miktar kilo alınıyor. Benim sigarayı bırakmam birde troidlerimin çalışmadığı zamana rastladı. Fazla kilo almış olmamı birazda buna bağlıyorum. Ama her ne olursa sigarayı bırakmış olmaktan çok mutluyum. Artık mis gibi kokuyorum, sigara içmek için bu soğuk havada balkona yada bahçeye çıkmak zorunda da kalmıyorum. Sigara içerek zaman kaybetmiyorum. Sohbeti bölüp sigara molası vermek zorunda da kalmıyorum. Ben çok hafifledim, sigara içen herkesin en kısa sürede hafiflemesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil

İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar

İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar : Arkadaşım yazmış, daha çok kişiye ulaşması için buradan bağlantı veriyorum, y...