6 Ağustos 2014 Çarşamba

Günlerden Çarşamba ....

Evet, işe başladık fakat halen açılamayanlar için radyodan "hani ne oldu da ne hallerdeyiz" ....

Sigarasız 39. güne adım attım. Yaşasın; bu sigarayı gerçek anlamda ikinci kez bırakmam. Ve bu sefer kalıcı olmasını istiyorum. Geçen sefer yaklaşık 2 yıl içmemiştim. Sonra bir anlık üzüntü ile de yeniden başlamıştım. Bir tane içince acım dinecek sanmıştım. Acıma hiçbir etkisi olmadı, ben içmeye devam etim ne olacak dedim bir taneden iki taneden... İlk zamanlar evde içmedim, sadece iş yerinde gündüzleri içiyordum. Sonra yavaş yavaş eskisi gibi tüm hayatımı ele geçirdi. Sigara içenler bilir, bir süre sonra sigara neredeyse hayatın her anında başucunuzda yerini alıverir. Kurtulmak çok zordur, ilaçlar, azaltma girişimleri her seferinde biraz daha fazla içmenize sebep olur. Gün gelir aman yaa dersin yak bir tane daha... Bir bakmışsın sigarayı bıraktığın günden daha fazlasını içer olmuşsun.
Bana  ee sen nasıl tekrar bırakabildin derseniz; insan ilk olarak bunu kesinlikle isteyecek. Bunu beynine uzun vadede telkin edecek :) ben sigarayı bırakmalıyım. Sağlığım için bu alışkanlıktan kurtulmalıyım. İlk olarak beynimizi bu işe ikna etmemiz gerekiyor. Ben sigarayı 4 yıl öncede ramazan ayında oruçta bırakmıştım. Fakat çok zorlanmıştım. Asabiyet oldukça fazla idi. Bu sefer ise çok kolay geçti. Hala daha sakinim :) . Belki iş yerininde etkisi vardır. Bir önceki iş yerim çok stresliydi, şimdi ise çok şükür.

Böylece blog da ilk yazımı yazmış oldum ... Bu arada çekmecede son bir sigara kalmış, artık atma zamanı :)

2 yorum:

  1. Kararlı olmanıza sevindim.Ben de bir kaç yıl evvel bu konu ile ilgili bir e-kitap paylaşmıştım. İşte burada:
    http://begonvilliev.blogspot.com.tr/2010/02/kitap-sigaray-brakmann-kolay-yollar.html

    Yazının içinde linki var. İsterseniz bir göz atın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik gayet iyi gidiyorum, umarım tekrar aynı hataya düşmem. Tek problem fena halde iştahımın açılması :) Kilo almaktan da kurtulabilsem süper olacak:)

      Sil

İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar

İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar : Arkadaşım yazmış, daha çok kişiye ulaşması için buradan bağlantı veriyorum, y...