3 Şubat 2019 Pazar

Meydan Okuma 28 gün: 3. gün

3. Bazı evlerde hep pişen bir yemek vardır. Pişirmekten vazgeçmediğin bir tarifi bizimle paylaşır mısın ?


  • Portakallı kereviz; her kış her hafta olmaza da iki haftada bir yaparım. Kerevizi keşfedeli çok uzun yıllar olmamıştır en fazla 8-10 yıl olmuştur sanırım. İlk olarak bir misafirlikte yemiştim ve bayıldım. Ablamla beraberdik sonrasında ablam ben bunu yaparım dedi. Yaptı da ilk birkaç yıl hep ablama yaptırdım 😊 (küçük kardeş olmanın avantajı) bir ara ablam yoktu nasıl yapılırdı yapabilir miyim derken bende başardım. Meğer en kolay yemeklerden biriymiş. Olay zeytinyağı ve portakal daymış. 
iki orta boy kerevizi güzelce soyuyoruz, limonlu suya koyuyoruz (kararmamaları için)yeşil saplarının da güzel yapraklarını seçip yıkıyoruz.  bir orta boy soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. iki portakalın suyunu sıkıyoruz. pilav tenceresine (ben pilav tenceresinde yapıyorum normal tencerede olur) en alta soğanı koyuyoruz, üzerine patates yemeğindeki gibi küp küp doğradığımız kerevizleri ilave ediyoruz en üstede portakal suyunu döküyoruz. tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını yakıyoruz. bu arada güzel görünen yapraklarını incecik kıyıyoruz. kerevizler yumuşadığında üzerine zeytin yağını gezdiriyoruz. zeytin yağını biraz bol tutuyoruz. bir kesme şeker bir çay kaşığı tuz(kendi damak tadınıza göre ayarlayın) kıydığımız yapraklarını da üstüne ilave edip, şöyle tencereyi bir sallayıp bir taşım tıkırdayınca altını kapatıyoruz. Biraz ılındıktan sonra yemeğe hazır. Ben soğuk yemesini severim, dayanamazsam ılıkken de başlarım.



  • Ay birde kereviz demişken; kereviz salatası da harikadır. Annemle yerken neredeyse yarış yapıyoruz.
  • Gene son yıllarda yakın bir aşk yaşadığımız kırmızı pancar: Annem için turşusunu yapıyorum. Ben ise yoğurtlu salatasının hastasıyım. Bir keresinde Annemin misafirlerine yapmıştım bayılmışlardı.
  • Bunun dışında sürekli pişen; tavuk ve tavuk göğüs etinin türevleri. Yavru kuş yemek seçtiğinden dolayı: ki sorsan asla kabul etmez yemek seçmez. Ama nedense evdeki sebze bakliyat yemekleri yemez ve onun için çeşitli tavuklu yemekler hazırlarım. Tavuk sote, soğanlı tavuk, soğanlı biberli tavuk, tavuk kızartma, körili tavuk, soslu tavuk, mantarlı tavuk liste bu şekilde uzar gider...

6 yorum:

  1. bir şu kerevizi pişirmedim kış bitmeden deniyeyim yaaa :) ne güzel de tarif elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tavsiye ederim :) seven bir daha vazgeçemiyor.

      Sil
  2. Kerevizin yapraklarını birkaç sap yeşil soğanı birlikte doğrayıp, içine dardanel ton ve mayonez katınca da harika bir meze oluyor. O da aklında olsun :)

    YanıtlaSil
  3. İşte hiç denemediğim tazecik bir tarif, çok merak ettim not alıyorum tabi ki :)

    YanıtlaSil
  4. Daha bugün pişirdim :) Severim kereviz nefis nefis. Pancar da favorim

    YanıtlaSil
  5. Nefis, bayılırım portakallı kerevize. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar

İyi geceler küçük Joe: Yaşlı hasta bakımı ile ilgili tüyolar : Arkadaşım yazmış, daha çok kişiye ulaşması için buradan bağlantı veriyorum, y...